Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır?
Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır?
MHRS veya Alo 182'den ilgili branşlara (Nöroloji, Üroloji, Genel Cerrahi) poliklinik randevusu alınır. Hasta engel durumu ve yaşlılık nedeniyle Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Birimine kayıtlı ve takipli ise, hasta yakınları randevu alıp hastayı hastaneye götürmeden raporları yenileyebilir.
Rapor ve Reçete Arasındaki Fark Nedir?
Rapor: Bir doktor veya doktorlar kurulu tarafından verilen ve hastalığın tanısını, hastanın durumunu, dinlenmesi gerekip gerekmediğini belirten ve resmî kurumlarda kabul edilen belgedir.
Tıbbi Malzeme Raporu: (Hasta Bezi Raporu) Alanında uzman bir doktor tarafından veya doktorlar kurulu tarafından muayene edilen hastanın sağlığına kavuşuncaya kadar, Sosyal Güvenlik Kurumunun süresini, içeriğini, tanısını belirlemiş olduğu şartlar çerçevesinde, hastanın kullanması gereken malzeme listesinin yer almış olduğu belgedir.
Reçete: (Hasta Bezi Reçetesi) Konusunda uzman olan doktor tarafından oluşturulan ve belirli bir süre için geçerli olan (normalde hasta bezi raporları 2 yıl için düzenlenir) tıbbi malzeme raporunun, peyderpey alınmasını sağlamak için aile hekimleri tarafından veya tek hekim tarafından yazılan belge. (İlaç reçetesi gibi.)
Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?
Doktorunuz tarafından rapor üzerinde farklı bir tarih belirtilmediyse hasta bezi raporunuz 2 yıl geçerlidir.
Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır?
Hasta bezi raporunu herhangi bir hastanesinde görev yapan uzman doktordan yazdırmanız gerekiyor. Hastaneye gittiğiniz zaman ilgili hekime kayıt yaptırdıktan sonra hekimiz raporunuzu yazar ve sistem üzerinden otomatik olarak e-nabız üzerinde raporunuz oluşturulur. Eğer hastanız yatalak ise ve doktora gitme gibi bir durumu söz konusu değilse 444 38 33 telefon numarasını arayarak Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Hasta Bezi Almak İçin Hangi Belgelere İhtiyaç Vardır?
Hasta teşhisinin uzman doktor tarafından açık olarak belirtilmiş olduğu hasta bezi raporuna ihtiyaç vardır.
Hasta Bezi Raporu ile Nerelerden Hasta Bezi Alınır?
Doktor tarafından usulüne uygun olarak rapor yazıldıktan sonra hasta veya hasta yakını hasta bezini sitemiz üzerinden alabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hasta bezi için ödemiş olduğu ücret sabit olup, marka ve modeline göre hasta bezi alınırken fiyat farkı çıkabilir. Hasta bezi kategorimizi incelemek için tıklayınız.
Sosyal Güvenlik Kurumu Hasta Bezi Ödemesinin Ne Kadarını Karşılıyor?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hasta bezi için ödemeyi doğrudan hastaya veya hasta yakınına aylık olarak yapmaktadır. Hasta bezlerini sitemiz üzerinden ugyun fiyatlarla temin etmek için tıklayınız.
SGK hasta bezleri için bir ay yetecek miktarda ve günlük en fazla 4 adet bezi (hekiminizin yazmış olduğu miktar kadar) karşılıyor. Kısaca bir ay için 120 adet hasta alt bezi bedeli olarak kurum (A10049 kodlu Hasta Alt Bezi/ Külotlu Hasta Alt Bezi 5,26 TL + %10 KDV) 694,32 TL ödüyor. Hasta bezlerini sitemiz üzerinden ugyun fiyatlarla temin etmek için tıklayınız.
SGK’nın ödemiş olduğu bedellerde bir değişiklik olması durumunda anında haberdar olmak istiyorsanız aşağıda kayıt yaptırabilirsiniz. SGK Hasta Bezi Ödemelerinden haber almak istiyorsanız iletişim sayfamızda gerekli yerleri doldurmanız yeterlidir.
Raporunuz Var Ancak Hasta Beziniz Bitti Nasıl Tekrar Alım Yapabilirsiniz?
Hasta bezi raporunuz olduğu süre boyunca raporunuzda yazan aylık adet kadar SGK tarafından ödeme alırsınız. Daha fazla kullanılması durumunda ödeme SGK tarafından yapılmaz.
Hasta Bezi Reçetesi Yeniden Yazdırmaya Gerek Var mı?
Hayır, hasta bezi raporunuz geçerli olduğu süre boyunca hasta bezi reçetesi yazdırmaya gerek yoktur.
1 Aylık Hasta Bezi Alınır mı?
SGK'nın hasta bezi ödemesi yukarıda belirtildiği tutar kadardır. Daha fazla bez almak sizin tercihinizdir.